Profiel Ingrid Hutter

“Be the change
you want to see in the world”
(Mahatma Gandhi)

Dru Yoga en Focusing

Dru Yoga en Focusing hebben mij geleerd om contact te maken met mijn lichaam. Ik heb daardoor ervaren dat het lichaam een ingang biedt naar veranderingen, die een positieve invloed hebben op mijn eigen leven en dat van anderen. Dat was voor mij een nieuwe ervaring. Door Dru Yoga en Focusing ben ik meer in balans gekomen en leef ik vaker vanuit mijn eigen kern. Het brengt mij tot een dieper inzicht dan met het denken alleen mogelijk is. Ik voel me daardoor meer compleet, steeds meer ‘mezelf’ en ‘beter in mijn vel’.

Een samenleving waaraan ieder het beste van zichzelf kan geven

Wat mij beweegt is het geloof in een samenleving waarin vrede mogelijk is en iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen en het beste van zichzelf te geven. Hieraan werkte ik tussen 1983 en 2014 voornamelijk binnen de internationale beweging ATD Vierde Wereld. Mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden werken binnen deze beweging samen met gezinnen die overal ter wereld te maken hebben met ernstige en langdurige vormen van armoede en uitsluiting.

Spiritualiteit en zingeving

Spiritualiteit in de breedste zin van het woord heeft mij altijd geboeid. De weg naar binnen, naar innerlijke vrede en heelwording. Ik heb mij verdiept in verschillende religieuze tradities. Sinds ik te maken kreeg met een burn-out, chronische vermoeidheid en kanker, neemt dat een steeds groter deel van mijn leven in. Ik richt mij nu vooral op het doorgeven van wat ik leer d.m.v. yogalessen en Focusing. Ik ben ervan overtuigd dat zowel Dru Yoga als Focusing een weg naar heling en vrede bieden, zowel in jezelf als in de wereld. Beide technieken helpen mensen in contact te komen met hun eigen levenskracht, energie en spiritualiteit. M.b.v. Focusing leer je bovendien zorgvuldig luisteren naar jezelf en anderen, waardoor er meer (wederzijds) begrip ontstaat.

Vorming

Voor ik me aansloot bij de internationale Vierde Wereld beweging, heb ik vijf jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Ik houd van lesgeven en kennis doorgeven. Mijn leerlingen zeggen dat ik op een rustige en persoonlijke manier aanwezig ben.

In 1976 studeerde ik af aan de Pedagogische Academie “Da Costa” in Santpoort Zuid.

Bij de international School of Dru Yoga behaalde ik mijn diploma Dru Yoga docent in 2006. Bij het FocusCentrum DenHaag mijn certificaat Focusbegeleider in 2011 en Focustrainer in 2012.

Ik ben lid van het Professional Register Dru Yoga Teachers, geregistreerd bij Stichting Focusing Nederland en gecertificeerd door The Focusing Institute New York.