Achtergrond Dru Yoga

Dru: het stille punt
in elke beweging en houding

Dru Yoga oefening beeld de boomAchtergrond van Dru Yoga

Mansukh Patel, die Dru Yoga van zijn ouders leerde, heeft deze vorm van yoga naar het Westen gebracht en, samen met zijn vrienden, verder ontwikkeld en aangepast aan de behoeften van de westerse samenleving.

Het begrip Dru

Het begrip Dru houdt verband met de Poolster. Als je ’s nachts naar de sterrenhemel kijkt, lijken alle sterren door de rotatie van de aarde in een baan om de Poolster heen te draaien. De Poolster zelf beweegt niet en lijkt het punt te zijn van stilte in het universum. Historisch gezien is Dhruva de naam die gegeven werd aan de poolster. Deze ster is genoemd naar Dhruva Maharaj, de zoon van een van de grote heersers van het oude India. Dhruva of Dru, zoals we hem vandaag noemen, is de oorspronkelijke leermeester van Dru Yoga. Dru ontdekte het stille punt van Dhruvakasha door de beoefening van yoga, adembeheersing en houdingen.

Het stille punt in jezelf vinden

Dru Yoga kan ons helpen de stille plek in onszelf te vinden, onafhankelijk van wat er aan het gebeuren is in ons leven. Hier kunnen delen van onszelf helen en integreren die we verwaarloosd hebben of die afgebrokkeld zijn. Door een zachte aanpak en ontspanning, kunnen klachten veroorzaakt door stress op een diep niveau aangepakt worden en verminderen of verdwijnen.